TAXIDERMISTES



FUNDACIÓ SETBA
PLAÇA REIAL – BCN

Novembre/desembre 2013/gener 2014

Fundació setba s'endinsa en l'essència de la mítica botiga de taxidèrmia de la plaça reial, que va tancar portes l'any 1991, en una exposició que porta per títol: 'El Taxidermista'.
La mostra s'emmarca en el projecte 'La memòria de la plaça', per el qual cada any la fundació recuperarà una petita part de la memòria d’aquest indret a través de les persones del barri, dels establiments que en conformaven el paisatge en el passat i dels que ho fan en l’actualitat. Per això, aquest projecte s’organitza en tres parts: l'exposició a la galeria, l'exposició a la plaça i un seguit d'activitats paral·leles.

EXPOSICIÓ A LA GALERIA
la galeria es transforma en la botiga de Soler i Pujol amb diorames originals i fotografies de Toni Catany, Xavier Miserachs, Francesc Català Roca i Pepe Encinas, juntament amb obres d’artistes contemporanis amb esperit de taxidermista: Nasevo, Miquel Macaya, Carles Piera, Guim Tió i Eduard Palaus.

EXPOSICIÓ A LA PLAÇA 
Per segon any consecutiu, setze artistes elaboren obres especials per als establiments de la plaça. Enguany, com no podia ser d'altre manera, totes elles remeten a la taxidèrmia i estan fetes a partir de caps de cartró reciclat.
 Els artistes participants són: Pep Camps, Xavier Clarés, Sònia Ferré, Jordi Garcia Gil, Núria Guinovart, Xavier Jansana, Guadalupe Masa, Nazario i Alejandro Molina, Roser Oduber, Rosa Permanyer, Marc Prat, Jordi Prat, Març Rabal, Santi Sallés, Cristina Sampere i Rosa Solano.

+ info aquí.
+ algo +