MERCAT BUSCA


MERCAT CONSCIENT
MANRESA

Dissabte 7 de desembre 2013

Un nou món està obrint-se camí en mig de la selva manresana. Es tracta del primer mercat conscient de la capital del bages. Un dels espais dins del mercat serà la secció artística i per aquest motiu busca artistes de qualsevol disciplina.  
Propostes com aquestes són les que fan créixer el teixit social d'una ciutat però destapen l'olla de grills de plàstic dels zaras de l'entorn.  Per tant, més dinamita i menys ofertes 2x1 del carrefour !!!



El mercat estarà constituït per tres blocs principals:

Nova artesania: Hi podran participar tots/es aquells artesans/es que creen a partir de materials reciclats o utilitzant recursos naturals del nostre entorn pròxim. De manera que potenciem l'ús conscient i responsable donant oportunitat a la utilització de qualsevol material com a matèria prima.

7 D'art: Aquesta secció estarà destinada a tots aquells artistes de qualsevol disciplina que hagin basat les seves obres en el reciclatge. És una forma diferent i atractiva de fer arribar a tothom el mateix missatge: la importància del reciclatge i la reutilització.

Venda/Intercanvi de productes de segona mà: Destinat a persones (no professionals) que vulguin despendre's , venent o intercanviant, objectes personals, estris varis que ja no utilitza. Per tal de potenciar el concepte d'una "segona vida" per a tots els objectes.


Un cop acceptat, que una gran part les estructures estabilitzadores de la nostre societat han caigut i que s’estan obrint nous paradigmes per construir-ne de noves, hem volgut crear un punt de trobada des de on pretenem reforçar tot allò que busca crear una nova estructura social.


Des dels principis de la nostre civilització, els “Mercats” han estat un punt clau en el desenvolupament de les relacions socials i en l’economia, i per aquet motiu, des del nostre barri hem creat el 1r. MERCAT CONSCIENT, entenent per conscient tot allò que ha estat creat i produït, mantenint i respectant l’equilibri amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos. Reutilitzant i transformant productes en desús per crear noves matèries primeres, produint i aprofitant els nostres propis recursos (proximitat), i intercanviant productes i serveis com a alternativa a la falta de recursos econòmics de moltes famílies del nostre barri i de la nostre ciutat.

+ info aquí.