TANIT PLANA + LAIA RAMOS

L'Aparador

MOLLET DEL VALLÈS

Com convertir un museu en arena



Fins el 26 de gener 2014

Dins del cicle “de com convertir un museu en arena” a cura d’oriol fondevila, amb les sempre estimades tanit plana i laia ramos.

El projecte planteja un procés singular per a la representació de fets històrics. D’una banda, han contactat amb un seguit de persones de mollet del vallès per recollir vivències relacionades amb un episodi traumàtic de la història recent, la guerra civil. A partir d’aquí, han iniciat un treball de negociació amb els seus interlocutors que les ha portat a alterar determinades convencions amb què s’estableix la interacció amb els testimonis i la seva representació. En aquest sentit, s’ha convidat els testimonis no solament a oferir vivències, sinó també a participar en el procés de la seva transformació en imatges. 


El que es vol visualitzar amb 'exercicis de memòria aplicada' no són solament alguns episodis de la guerra civil a mollet, sinó també la necessitat que té el nostre present de recórrer constantment a la recreació d’episodis històrics. Es tracta d’una reflexió sobre aquest impuls de la nostra societat per recrear el passat en imatges, com també un assaig d’alternatives per relatar-lo.

+ info aquí.