ELS BONS HOMES VAN EN BURRO ...I MÚSICA





DE MONTSERRAT AL PARLAMENT EUROPEU + esperit !

DIMARTS 28 D'AGOST 2012

ELS BONS HOMES VAN EN BURRO I TAMBÉ AMB MÚSICA AL KONVENT DE CAL ROSAL.

L'expedició i tot l'equip dels bons homes van amb burro es va instal·lar dimarts 28 d'agost i dimecres al konvent de cal rosal, amb tots els honors, corrent amunt i avall, gaudint de l'espai i gravant imatges acompanyats del músic mau boada d'esperit. La parada va servir per gravar un dels vídeos musicals que s'aniran inserint al documental.

Esperit! és el projecte en solitari del multiinstrumentista mau boada, vinculat a les aus, zeidun i mil històries més. Després de solcar mig món amb multitud d’aventures musicals, però sobretot amb les aus, ara mau boada (Sant Celoni, 1981) presenta el seu projecte més personal, Esperit!


Un home-orquestra que ens fa viatjar amb cançons de bressol al·lucinògenes, folk tripós, sons tel·lúrics, fresses i escapades al circ. Sempre amb amb un peu a la improvisació, aprofitant la inspiració del moment, mau boada treu sons de qualsevol instrument que tingui a mà. I sempre sorprèn.


Els bons homes, camí de la ruc-movie (de l’anglès resident a salou, literalment “pel·lícula de burros”) és un gènere cinematogràfic on l’argument es desenvolupa al llarg d’un camí de muntanya, on no arriba ni l’enlluernat municipal ni les voreres. Les ruc-movies combinen la metàfora del viatge sense presses, amb el sentiment de pertànyer al burro quan aquest esdevé un símbol d’identitat adulta. Una ruc-movie està caracteritzada per la seva utilitzat en temps de crisi, ja que recull crítiques, propostes i alternatives a la situació actual.

Amb l’objectiu de fer arribar aquestes cartes al parlament europeu, i amb la convicció que en aquests temps el que la política necessita és la humilitat i la saviesa del poble, aquests protagonistes engeguen aquesta aventura conscients de l’esperança ingènua que suposa; mentre es repeteixen una de les màximes de la saviesa popular: “És un boig, un pobre somniador”


Els bons homes van en burro és una ruc-movie de tres paios i tres burros que decideixen viatjar per catalunya recollint cartes, peticions, demandes o desitjos, amb la intenció de retratar l’estat d’ànim de la gent, i amb l’esperança de donar veu a alternatives. Des de les crestes de montserrat aquests protagonistes emprendran el viatge tot travessant catalunya pel camí dels bons homes fins arribar a frança.

+ info aquí.