JORDI PLANA OBSESSIONS

el vermell

c/ les piques,3

manresa

fins finals agost 2012

Obsessions de jordi plana.

jordi plana presenta a manresa els seus darrers treballs fotogràfics més íntims, personals i extremadament obsessius.

Amb aquestes noves obres aconsegueix arribar a una delicadesa fins ara desconeguda, però que obeeixen a un llarg procés de treball creatiu i minuciós.

Un total d’una vintena d’imatges, les quals giren a l’entorn de la figura humana, exemplificant l’individu amb tot el seu contingut i forma, partint de la referència de la pròpia imatge del mateix fotògraf, per continuar amb personatges amb una forta cruesa visual i de personalitat, els qualsplana despulla, no tant sols de cos sinó també d'ànima.

En aquesta exposició plana va més enllà del que es pot intuir a simple vista i exposa els figurants a un joc extrem del propi jo, per extrovertir les obsessions a un cru diàleg entre l’ull de l’espectador i la pròpia consciència.

L’exposició no s’aparta de certa controvèrsia a plantejaments morals que transporten al fotògraf a il·limitar-se dins d’un ull aparentment voyeur, fins i tot malaltís, a punts obsessius i fora de to. Algunes de les imatges exemplifiquen la perversió de la ment, mentre que altres regala certa dolçor i poesia, acabant per uns immensos i provocadors autoretrats, d’uns suposats viatges tropicals de l’autor.

Per tant, estem davant d’un plana totalment obsessionat però eloqüent i experimentador de la imatge, amb un cert regust a misticisme però sense deixar de banda la degradació de la ironia i la riquesa creativa.

En conjunt, es tracta d’un treball preuat i de qualitat i que se’ns dubte no deixa indiferent.